Neuroendokrinní nádory žaludku - Louthan, Oldřich (Vnitřní lékařství, 2009)
Článek předkládá současný pohled na klasifikaci a diagnostiku a léčbu těchto relativně vzácných, většinou endokrinně nefunkčních nádorů. Neuroendokrinní tumory žaludku se dělí do tří hlavních skupin, lišících se podmínkami vzniku, biologickými vlastnosti, prognózou a léčbou. Článek prezentuje recentní klasifikaci tumorů podle kritérií WHO a ENETS (European Neuroendocrine Tumor Society), návrh TNM klasifikace a uvádí přehled diagnostiky a léčby včetně experimentálních, dosud rutinně neužívaných postupů.
Keywords: Stomach Neoplasms; Neuroendocrine Tumors; neuroendokrinní nádory; Humans; lidé; nádory žaludku