Klinické prejavy nádorov chrbtice a miechy - Kalina, Peter (Neurologie pro praxi, 2009)
Nádory chrbtice a miechy sú relatívne zriedkavé, ale medicínsky závažné ochorenia. V práci sa prehľadne uvádzajú klinické prejavy primárnych i metastatických nádorov a stručne sa poukazuje na diferenciálnu diagnostiku miechových kompresií.
Keywords: Spinal Cord Neoplasms; Topography, Medical; Humans; lidé; lékařská topografie; nádory míchy; Signs and Symptoms; foramen magnum; Spinal Cord Compression; Neoplasm Metastasis; příznaky a symptomy; Diagnosis, Differential; komprese míchy; Spinal Neoplasms; Foramen Magnum; bolest; metastázy nádorů; nádory páteře; Pain; diferenciální diagnóza