Závislost na zolpidemu - Chval, Josef (Psychiatrie pro praxi, 2009)
V kazuistice popisuji případ pacientky závislé na zolpidemu, opakovaně hospitalizované v psychiatrické léčebně. Pacientů s touto závislostí přibývá. Zkušenosti s léčbou odvykacího stavu a s dlouhodobou léčbou těchto pacientů jsou omezené. Článkem chci upozornit na riziko vzniku závislosti na zolpidemu a zvýšit zájem o tuto problematiku.
Keywords: poruchy osobnosti; Substance-Related Disorders; pyridiny; lidé středního věku; lidé; Female; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; Substance Withdrawal Syndrome; abstinenční syndrom; Personality Disorders; Middle Aged; Pyridines; ženské pohlaví; Humans