Hormonální léčba karcinomu prostaty - Jansa, Jan; Petera, Jiří (Urologie pro praxi, 2009)
Hormonální manipulace v léčbě karcinomu prostaty je v současné době metoda volby nejen pro pokročilé a metastatického onemocnění, ale i v případě lokalizovaného či lokálně pokročilého onemocnění. Je však nezbytné ji vnímat v kontextu multimodálního léčebného přístupu a preferovat takový postup, který prokazatelně prodlužuje život pacienta a udržuje kvalitu jeho života.
Keywords: Male; Gonadotropin-Releasing Hormone; Prostatic Neoplasms; mužské pohlaví; nádory prostaty; antagonisté androgenů; hormon uvolňující gonadotropiny; Humans; lidé; Androgen Antagonists