Komentář ke studiím [Panitumumab v léčbě kolorektálního karcinomu a Bezpečnost a účinnost panitumumabu v léčbě metastazujícího kolorektálního karcinomu] - Abrahámová, Jitka (Farmakoterapie, 2009)
V nedávné době byly publikovány dva přehledné články pojednávající zevrubně o léčbě panitumumabem a její bezpečnosti.1,2 Z obou vyplývá stoupající význam panitumumabu v léčbě metastatického kolorektálního karcinomu. Veškerá data získaná z randomizovaných studií I., II. a III. fáze ukazují na velmi dobrou snášenlivost panitumumabu a na jeho výraznou protinádorovou aktivitu v monoterapii u nemocných s refrakterním metastatickým kolorektálním karcinomem (CRC).