Intoxikace houbami - Stopiaková, Zuzana; Fúrová, Katarína (Sestra (Praha), 2009)
V následujícím článku autorka seznamuje s problematikou otrav houbami, se kterou se zdravotníci setkávají především v období mezi srpnem a říjnem. Intoxikace těmito tradičními lahůdkami může mít vážné a někdy až letální následky pro lidský organismus. Tento stav vyžaduje hospitalizaci a následně intenzivní péči celého zdravotnického týmu.
Keywords: First Aid; Primary Prevention; lidé; Mushroom Poisoning; první pomoc; ošetřovatelská péče; otrava houbami; Nursing Care; primární prevence; Humans