Informovanost a postoje budoucích zdravotnických pracovníků k soláriím a solárním studiím - Tisoňová, Veronika; Komárek, Karel (Sestra (Praha), 2009)
Na vzorku 220 studentů – budoucích zdravotnických pracovníků – autoři zjišťovali úroveň vědomostí a postoje k problematice solárií a solárních studií jako umělého zdroje ultrafialového záření (UV záření), charakteru ultrafialového záření, jeho fyzikální povahu a účinky na lidský organismus. Dále zkoumali znalost způsobů používání ochranných prostředků při expozici umělému zdroji UV záření.
Keywords: zdravotničtí pracovníci; slunění; ultrafialové záření; průzkumy a dotazníky; primární prevence; Surveys and Questionnaires; Primary Prevention; lidé; Ultraviolet Rays; pigmentace kůže; nádory kůže; Information Dissemination; Data Interpretation, Statistical; interpretace statistických dat; Skin Neoplasms; studium ošetřovatelství; Health Workforce; Sunbathing; Skin Pigmentation; šíření informací; Education, Nursing; Humans