Asistovaná reprodukce v léčbě neplodnosti - Soukupová, Dagmar; Budayová, Karla (Sestra (Praha), 2009)
Sterilita neboli neplodnost je neschopnost páru otěhotnět po jednom roce pravidelného nechráněného pohlavního styku. Za neplodnost páru je zodpovědná asi ve 40 % případů žena a v dalších 40 % muž. Neplodnost zbývajících 20 % párů je způsobena kombinací faktorů u obou partnerů nebo sterilitou idiopatickou – z neznámých příčin.
Keywords: dospělí; asistovaná reprodukce; Genital Diseases, Female; Pregnancy Complications; infertilita; lidé; Female; mužské pohlaví; Reproductive Techniques, Assisted; Male; gynekologická onemocnění; komplikace těhotenství; Adult; ženské pohlaví; Infertility; Humans