Leptomeningeální infiltrace u dítěte s akutní lymfoblastickou leukémií - Mihál, Vladimír; Michálková, Kamila; Pospíšilová, Dagmar; Houda, Jiří; Ludíková, Barbora; Novák, Zbyněk (Pediatrie pro praxi, 2009)
Autoři prezentují šestiletého chlapce se zralou B-ALL, u kterého v čase diagnózy při MR vyšetření mozku a míchy prokázali výraznou leptomeningeální infiltraci a mnohočetné ložiskové změny skeletu hrudních obratlů, pánve a kosti křížové. Pacient byl léčen protokolem B-NHL BFM 2004 kombinací systémové a lokální chemoterapie. Po ukončení léčby došlo k navození primární remise a vymizení všech infiltrativních změn CNS i skeletu.
Keywords: Humans; Leukemia, B-Cell; meningeální nádory; leukemie B-buněčná; Male; lymfoidní leukemie; Leukemia, Lymphoid; Child; mužské pohlaví; dítě; lidé; Meningeal Neoplasms