Pojednání o vlivech na koncipování a vývoj teorií motivace pracovní činnosti - Kolman, Luděk; Michálek, Pavel; Chýlová, Hana; Rymešová, Pavla (Československá psychologie, 2009)
Příspěvek se zabývá možnostmi ovlivnění vzniku a vývoje teorií pracovní motivace jak převládajícími ideologiemi své doby, tak i kulturními vlivy. Analýza sledu teorií pracovní motivace druhé poloviny dvacátého století naznačuje, že by se mohlo jednat o tento případ.
Keywords: Cross-Cultural Comparison; Work; cíle; pracovní uspokojení; lidé; Humans; Job Satisfaction; financování organizované; motivace; srovnání kultur; Motivation; práce; Goals; Financing, Organized