Méně obvyklý případ propagace odontogenní cysty do čelistní dutiny. Kazuistika - Duška, Jan; Tuček, Luboš; Laco, Jan; Dašek, Oldřich (LKS, 2010)
V kazuistickém sdělení je popsán náhodný nález rozsáhlé, zánětlivě změněné radikulární cysty v čelistní dutině se zánětlivou komplikací. Cysta byla objevena při cíleném klinickém a rentgenovém vyšetření pacienta, který po dobu deseti let nenavštěvoval stomatologa.
Keywords: Financing, Organized; zánět; lidé; financování organizované; Odontogenic Cysts; Male; Humans; Inflammation; patologie ústní dutiny; odontogenní cysty; Pathology, Oral; mužské pohlaví