Lékové interakce antiepileptik a antiparkinsonik - Slíva, Jiří (Neurologie pro praxi, 2010)
Riziko lékových interakcí může velmi významně limitovat naší každodenní lékařskou péči. Jejich případný výskyt vede nejenom ke zdravotním komplikacím u nemocného, ale sekundárně je provázen i nárůstem nákladů na poskytovanou zdravotní péči. Autor článku se zaměřuje na nejdůležitější lékové interakce ze skupiny antiepileptik a antiparkinsonik.
Keywords: Dopamine Agonists; Amantadine; amantadin; Monoamine Oxidase Inhibitors; Parkinsonova nemoc; lékové interakce; Catechol O-Methyltransferase; Levodopa; Drug Interactions; levodopa; Anticonvulsants; lidé; Cholinergic Agonists; antikonvulziva; agonisté dopaminu; cholinergní agonisté; inhibitory MAO; katechol-O-methyltransferasa; Parkinson Disease; Humans