Péče o umírajícího pacienta - Reda, Anita (Sestra (Praha), 2009)
Liverpool Care Pathway je jeden z možných holistických přístupů v péči o umírajícího pacienta. Tento přístup vychází z modelu hospicové péče ve Velké Británii. Vývoj tohoto modelu se datuje do 90. let minulého století, dnes je používán v asi 300 zařízeních ve Velké Británii a byl implementován do praxe v zahraničí. Důraz je kladen na práva pacienta, pohodlí, respekt a důstojnost umírajícího i rodiny.
Keywords: Spojené království; smrt; United Kingdom; lidé; Terminal Care; Terminally Ill; péče o umírající; paliativní péče; Humans; Palliative Care; umírající; Death