Natálne a neonatálne zuby - Kováč, Ján; Kováč, Daniel (Československá pediatrie, 2010)
Prítomnosť zubov pri narodení alebo v prvom mesiaci po pôrode je zriedkavý jav. Cieľom tohto článku je zhodnotiť literárne zdroje súvisiace s epidemiológiou natálnych a neonatálnych zubov a diskutovať o ich možnej etiológii a liečbe. Článok predkladá klinickú charakteristiku tejto anomálie s diferenciálnou diagnostikou, komplikáciami a naznačuje možnosti riešenia uvedenej problematiky s minimálnym poškodením budúcich zubov a samotného detského pacienta.
Keywords: Dental Care for Children; Tooth Eruption; abnormality zubů; Risk Factors; Child; Pregnancy; těhotenství; dítě; prevalence; Diagnosis, Differential; stomatologická péče o děti; prořezávání zubů; novorozenec; lidé; ženské pohlaví; Tooth Abnormalities; Humans; matka - expozice noxám; Infant, Newborn; diferenciální diagnóza; rizikové faktory; Prevalence; Maternal Exposure; Female