Skupiny látek užívaných v dermatologii - antimikrobiální látky - Růžičková-Jarešová, Lucie (Dermatologie pro praxi, 2010)
Většina látek, které se používají v dermatologii k lokální terapii, má především symptomatický účinek. U různých chorob se často používají stejné látky. Základem terapie je odstranění vyvolávajících faktorů, správná diagnóza, volba vhodného léku a spolupráce pacienta. V minulých dílech receptáře byly vydány nejčastěji používané recepty s účinnými antimikrobiálními látkami, včetně virostatik, v níže popsaném článku budou pouze recepty, které ještě nebyly otištěny.
Keywords: bakteriální infekce; receptáře jako téma; Pharmaceutical Preparations; léčivé přípravky; dermatomykózy; dermatologie; Anti-Bacterial Agents; Dermatomycoses; Administration, Cutaneous; bakteriální nemoci kůže; Formularies as Topic; Dermatology; Skin Diseases, Bacterial; aplikace kožní; Bacterial Infections; antibakteriální látky