Prevence a terapie herpesvirových infekcí u novorozenců - Bartošová, Drahomíra (Pediatrie pro praxi, 2010)
Práce uvádí přehled možných přenosů infekcí vyvolaných herpetickými viry během gravidity od matky na novorozence, jejich klinickou manifestaci, rizikové faktory morbidity i mortality, možnosti prevence a terapie.
Keywords: Pregnancy Complications, Infectious; herpes simplex; novorozenec; Infant, Newborn; nemoci novorozenců; Pregnancy; Humans; Cytomegalovirus Infections; dítě; Infant, Newborn, Diseases; Child; Female; Herpes Zoster; cytomegalovirové infekce; infekční komplikace v těhotenství; Herpes Simplex; lidé; ženské pohlaví; herpes zoster; těhotenství