Recidivující infekce a možnosti jejich ovlivnění imunomodulací - Bystroň, Jaromír (Medicína pro praxi, 2010)
Autor předkládá přehled základních příčin recidivujících infekcí a možnosti jejich léčení. Klade důraz především na snahu o identifikaci příčiny onemocnění a z toho vyplávající kauzální léčbu a dostatečnou rekonvalescenci. V další části pak předkládá přehled současných možností imunomodulační léčby v rámci komplexní léčby recidivujících infekcí.
Keywords: lidé; autovakcíny; imunizace; Humans; imunologické faktory; Antigens, Bacterial; Immunization; Probiotics; antigeny bakteriální; infekce dýchací soustavy; antiflogistika; Immunomodulation; imunomodulace; Anti-Inflammatory Agents; Immunologic Factors; imunostimulace; porucha imunity; probiotika; Respiratory Tract Infections; protizánětlivá léčba; Autovaccines