Kognitivní výkon u deprese: související faktory - Navrátilová, Petra; Přikrylová Kučerová, Hana; Ustohal, Libor; Přikryl, Radovan (Psychiatrie (Praha, Print), 2009)
Studie zkoumala profil a dynamiku kognitivního výkonu u pacientù s depresivní poruchou. Zjišťovali jsme, zda vytipované faktory souvisí s kognitivním výkonem. Celkový kognitivní výkon měl vztah k míře aktuální nálady (zejména na poèátku léèby) a k míře depresivní symptomatologie (zejména na konci léèby). Pozornostní výkon se ukázal jako možný prediktor odpovìdi na léèbu.
Keywords: Depression; deprese; antidepresivní léčba; kognitivní výkon