Střevní mikroflóra včera a dnes - Turek, Bohumil; Šíma, Petr; Ševčík, Jan (Hygiena (Státní zdravotní ústav, Print), 2010)
Mikroflóra trávicího ústrojí zasahuje značnou měrou do životních procesů v organismu. Při správném způsobu výživy lze dosáhnout vhodného zastoupení jednotlivých mikroorganismů ve střevní flóře, které se pak, jako probiotika, mohou podílet v biochemických a imunitních (imunologických) pochodech při prevenci kardiovaskulárních onemocnění, nádorů, diabetu, alergií a jiných chorob.
Keywords: střevní mikroflóra; Probiotics; střevní sliznice; Gastrointestinal Microbiome; lidé; Humans; Intestinal Mucosa; probiotika