Kyberchondrie aneb Hypochondrie „na síti“ - Židková, Zdeňka (Sestra (Praha), 2010)
Kyberchondrie je považována za novou formu hypochondrie. Nebývalý nárůst informací o zdraví na internetu může u lidí paradoxně zvyšovat úzkostné pocity. Článek upozorňuje na úskalí vyhledávání zdravotnických informací „na síti“.
Keywords: diagnóza; hypochondrie; internet; Hypochondriasis; Information Storage and Retrieval; Child; psychický stres; dítě; Adult; dospělí; Nurses; Diagnosis; ukládání a vyhledávání informací; Internet; úzkost; lidé; ženské pohlaví; Humans; Stress, Psychological; zdravotní sestry; ošetřovatelská péče; Female; Nursing Care; Anxiety