Nově s posuzováním invalidity - Pastorková, Radmila (Zdravotnictví v České republice, 2010)
Zásadní změna posuzování invalidity v ČR od 1. 1. 2010, zcela nově nastavená kritéria posuzování, nová vyhláška 359/2009 k posuzování, třístupňová invalidita, orientace na funkční hodnocení, použity principy Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví, srovnání posouzení dle obou vyhlášek.
Keywords: všeobecné zdravotní pojištění; zákonodárství jako téma; Classification; pracovní lékařství; Universal Health Insurance; Government Agencies; lékaři; Health Status; lidé; zdravotní stav; klasifikace; Physicians; posuzování zdravotní způsobilosti; Work Capacity Evaluation; Retirement; důchod; postižení; Legislation as Topic; Czech Republic; vládní organizace; Česká republika; Persons with Disabilities; Occupational Medicine; Humans