Dermatomykózy - aktuální problém - Skořepová, Magdalena (Dermatologie pro praxi, 2010)
Dermatomykózy patří vedle ekzémových onemocnění a bércových ulcerací k nejčastějším kožním chorobám. Jsou to nemoci široce postihující populaci, proto je jim třeba věnovat patřičnou pozornost v preventivním slova smyslu. Jsou významné rovněž z hlediska epidemiologického, neboť jde o onemocnění více či méně infekční. Některá úporně probíhající onemocnění mohou signalizovat vážná poškození celkového stavu pacienta (diabetes mellitus, poruchy imunitního systému apod.).
Keywords: Adult; Candidiasis, Cutaneous; Malassezia; tinea; dospělí; Tinea; kandidóza kožní; Canespor; farmakoterapie; dermatomykózy; Dermatomycoses; Antifungal Agents; Humans; lidé; Drug Therapy; antifungální látky