Porovnání účinnosti a vedlejších účinků anticholinergik při léčbě OAB - Verner, Pavel (Urologie pro praxi, 2010)
Je podán přehled účinnosti, vedlejších účinků, možných lékových interakcí a jsou diskutovány další aspekty farmakoterapie dráždivého měchýře anticholinergiky: oxybutyninu, propiverinu, trospia a léků druhé volby: tolterodinu, darifenacinu, solifenacinu a fesoterodinu.
Keywords: propiverin solifenacin; antagonisté muskarinových receptorů; blokátory kalciových kanálů; oxybutynin; kyseliny mandlové; Cresols; hyperaktivní močový měchýř; antimuskarinika; chinuklidiny; Humans; Cholinergic Antagonists; Muscarinic Antagonists; Nortropanes; kresoly; Calcium Channel Blockers; Mandelic Acids; fesoterodin; nortropany; lidé; Phenylpropanolamine; Drug Overdose; tolterodin; darifenacin; fenylpropanolamin; předávkování léky; dráždivý měchýř; anticholinergika; trospium; overactive bladder; hyperaktivní detruzor; Pharmacologic Actions; Quinuclidines; Benzhydryl Compounds; Urinary Bladder, Overactive; benzhydrylové sloučeniny; tetrahydroisochinoliny; farmakologické účinky; Tetrahydroisoquinolines; cholinergní antagonisté