Problematika posuzovaní degenerativních změn páteře a plotének, stavů po operacích výhřezu meziobratlových plotének a úrazech páteře - Pirklová, Miluše (Revizní a posudkové lékařství, 2010)
Autorka s využitím svých zkušeností neurologa a posudkového lékaře uvádí nejčastější klinické nálezy degenerativních páteřních změn, s důrazem na výhřezy plotének. Zabývá se nejen přínosy moderních diagnostických a léčebných metod, ale také jejich nejednoznačným dopadem na prognózu pacientů z hlediska pracovní neschopnosti a invalidity.
Keywords: poranění páteře; Failed Back Surgery Syndrome; Diagnostic Techniques, Neurological; lidé; příznaky a symptomy; posuzování invalidity; bolesti zad; chirurgická dekomprese; nemoci páteře; Rehabilitation; Humans; Back Pain; ortopedické výkony; Decompression, Surgical; výsledek terapie; Spinal Injuries; neurogenní klaudikace; Diagnostic Imaging; Spinal Diseases; Signs and Symptoms; posuzování pracovní neschopnosti; diagnostické techniky neurologické; vertebropatie; rehabilitace; failed back surgery syndrom; Treatment Outcome; Orthopedic Procedures; Intervertebral Disc Displacement; výhřez meziobratlové ploténky; Disability Evaluation; diagnostické zobrazování