Fyziologické a socioekonomické modely ve výuce - Zavadil, Petr; Eck, Vladimír (Medsoft ..., 2000)
V článku je uvedena aplikace simulačních modelů vytvořených v prostředí MATLAB SIMULINK ve výuce biosystémů. Modely jsou rozděleny do dvou skupin - fyziologických a socioekonomických systémů, zpracovaných v rámci diplomových prací na katedře kybernetiky, fakulty elektrotechnické, ČVUT v Praze. Práce s těmito modely je ilustrována na několika příkladech řešených úloh vytvořených pro laboratorní cvičení. Následně jsou popsány perspektivní metody inicializace a zobrazování simulačních prúběhů uvedených modelů prostřednictvim INTERNETU. Tento výzkum je podporován výzkumným záměrem J04/98:21 0000012 - Transdisciplinárni výzkum v oblasti biomedicínského inženýrství.
Keywords: Education, Medical; projekty vizualizace člověka; Computer Simulation; biologické modely; anatomické modely; Models, Biological; Models, Anatomic; Visible Human Projects; studium lékařství; internet; počítačem řízená výuka; Models, Educational; Internet; počítačová simulace; Computer-Assisted Instruction; vzdělávací modely