Význam PUFA OMEGA-3 pro děti - Vyhnánková, Ludmila (Pediatrie pro praxi, 2010)
Článek pojednává o PUFA omega-3 vicenenasycených mastných kyselinách, které jsou důležité pro vývoj dítěte, mozku a sítnice. Pozitivně ovlivňují činnost mozku, proces učení a paměti, imunitní systém, působí protizánětlivě. Významný je i jejich příznivý vliv na kardiovaskulární systém a metabolizmus.
Keywords: paměť; imunita; Immunity; lidé; mozek; Cardiovascular Diseases; dítě; Child; Memory; Humans; Attention; Brain; kardiovaskulární nemoci; pozornost; Fatty Acids, Omega-3; omega-3 mastné kyseliny