Ambroxol a průchodnost dýchacích cest - Végh, Vladimír (Farmi News, 2009)
Dýchacími cestami denně proteče přibližně 10 000 litrů vzduchu. Jemná struktura plicních alveolů proto vyžaduje důkladnou ochranu. Nejdůležitějším fi ltračním nástrojem je právě vlhká sliznice dýchacích cest. Plnění těchto úkolů umožňují specifi cké reologické vlastnosti bronchiálního sekretu a činnost řasinkového epitelu.
Keywords: nosní sprej-ratiopharm plus; lidé; ambroxol; Respiratory Tract Infections; Ambroxol; Ambrosan; infekce dýchací soustavy; Humans