RILDen - registr dětí s intersticiálními plicními chorobami - Naidr, Jan P; Toms, Miroslav; Svobodová, Tamara (Medsoft ..., 2005)
Článek je první informací o projektu pracovní skupiny pro dětskou pneumologii, která působí při výboru České pediatrické společnosti (ČPS). Projekt řeší sběr informací o diagnostice, průběhu onemocnění a efektu léčby dětí trpících intersticiálními plicními chorobami. Registr je plánován jako databáze v architektuře klient-server. V klientské části databáze budou vedeny identifikační údaje pacientů a logika aplikace. Serverová část registru ponese anonymní údaje o diagnostice a terapii. Obě části databáze bude propojovat klíčová položka ve formě náhodně generovaného identifikátoru. Oprávnění uživatelé budou mít přístup ke kompletním údajům o pacientech, kteří jsou registrovaní v jejich ordinaci, a k anonymním údajům celého registru.
Keywords: sběr dat; uživatelské rozhraní počítače; Data Collection; dítě; Child; databáze jako téma; důvěrnost informací; Registries; Confidentiality; intersticiální plicní nemoci; Lung Diseases, Interstitial; registrace; User-Computer Interface; Databases as Topic