Některé náměty pro další rozvoj software pro ambulantní lékaře - Zlínský, Vladimír (Medsoft ..., 1999)
V současné době rychlého rozvoje hardware a software, a z toho vyplývajících rnožností implementace prostředků zpracovávajících audiovizuální informace bez nutnosti vysokých výdajů na pořízení těchto prostředků,se jeví současná koncepce software pro ambulantní lékaře jako zastaralá. Je nutno taktéž brát v úvahu regulační opatření zdravotních pojišťoven ve vztahu ke svým smluvním zařízením. Bez použití výpočetní techniky a software pro ambulantní lékaře není reálně možné sledovat průběžně i konečné hodnoty parametrů limitovaných zdravotními pojišťovnami. V níže uvedené úvaze nastiňuji možnou koncepci programu pro ambulantní lékaře nové generace. Tento by měl sledovat všechny parametry limitované zdravotními pojišťovnami, umožnit zadávat každou jednotlivou informaci jenom jednou, a to s použitím některého programu na rozeznávání hlasu a dále umožnit práci s obrazovou informací.
Keywords: Ambulatory Care Information Systems; Software; User-Computer Interface; Image Processing, Computer-Assisted; Ambulatory Care Facilities; uživatelské rozhraní počítače; ambulantní zařízení; Software Design; ambulantní péče - informační systémy; počítačové zpracování obrazu; software; software pro rozpoznávání řeči; navrhování softwaru; Speech Recognition Software