Využití výpočetní techniky při výuce biomechaniky - Chalupová, Monika; Tlapáková, Eva (Medsoft ..., 1999)
Možnosti využívání výpočetní techniky při výuce jsou velmi široké. Kromě, asi nejčastějšího, využívání textových editoru a, v současné době velmi rozšířenému, získávání informací z celého světa pomocí Internetu je možné využít výpočetní techniku jako účinný nástroj k výuce právě v oblasti biomechaniky a biofyziky. Vytvářené modely mohou pomoci k hlubšímu pochopení a seznámení se prostřednictvím prováděných simulací se studovanou problematikou. Vzhledem k tomu, že komerčně nejsou výpočetní modely tohoto typu dostupné, vytváříme na naší katedře celou řadu modelů, které uplatňujeme ve výuce biomechaniky, sami .
Keywords: internet; Computer-Assisted Instruction; Muscles; Models, Biological; Internet; svaly; počítačem řízená výuka; software; Education, Medical; biomechanika; Software; Biomechanical Phenomena; biologické modely; studium lékařství