Diabetická noha - diagnostika, léčba, prevence - Poch, Tomáš (Practicus, 2010)
Syndrom diabetické nohy je postižení dolních končetin diabetiků se vznikem ulcerace nebo destrukce tkání v důsledku neuropatie a různého stupně mikro- a makroangiopatie. Jeho léčba musí být vždy komplexní. Zásadní význam má správně prováděná prevence, která může významně snížit riziko vzniku defektů i nutnosti amputace končetiny.
Keywords: diabetická noha; Comorbidity; debridement; Enzyme Therapy; enzymoterapie; Humans; Diabetes Mellitus; Drug Therapy; lidé; Diabetic Foot; rizikové faktory; diabetes mellitus; farmakoterapie; komorbidita; Debridement; Risk Factors; primární prevence; anamnéza; Enzymes; Wound Infection; infekce v ráně; Medical History Taking; Primary Prevention; enzymy