Problematika elektronických karet - Papp, Radek (Medsoft ..., 2001)
Nasazení elektronických identifikátorů (čipových karet) do systému poskytování zdravotní péče je systémovým řešením, které podpoří zavedení lepšího sledování finančních toků ve zdravotnictví. Sníží nadužívání péče a další negativní jevy s výrazným finančním přínosem. Další výhodou je zlepšení dostupností zdravotní dokumentace a podpora vedení zdravotnické dokumentace v elektronické formě.
Keywords: informační systémy; zdravotní pojištění; zabezpečení počítačových systémů; zdravotní péče - kvalita, dosažitelnost a hodnocení; Insurance, Health; Computer Security; Patient Identification Systems; Medical Records Systems, Computerized; chorobopisy - počítačové systémy; identifikační systémy pacientů; zdravotní péče - hodnotící mechanismy; Information Systems; Health Care Evaluation Mechanisms; Health Care Quality, Access, and Evaluation