Stabilizace ramenního kloubu - Křížová, Jana; Hrabalová, Alena (Sestra (Praha), 2010)
Operace instability ramenního kloubu pomocí neuzlících kotviček BioPushLock je jednou z moderních miniinvazivních metod, která umožní pacientovi rychlejší uzdravení a návrat do běžného života. Autorky článku popisují přípravu k operaci, postup během operace a následnou rekonvalescenci.
Keywords: Perioperative Care; horní končetina; horní končetina; luxace ramenního kloubu; Upper Extremity; Minimally Invasive Surgical Procedures; Shoulder Dislocation; miniinvazivní chirurgické výkony; perioperační péče; Perioperative Nursing; perioperační sestra; lidé; Humans; chirurgické ošetřovatelství