Geriatrie 2010 - Holmerová, Iva; Jurašková, Božena (Česká geriatrická revue, 2010)
V tomto článku se autorky vracejí k historii geriatrie v České republice a reflektují vývoj v posledním roce. Ještě na počátku roku 2009 nebyla geriatrie zahrnuta do seznamu základních oborů. Tato situace se naštěstí velmi rychle napravila a geriatrie zůstává zachována jako základní obor, navíc vznikl ještě nástavbový obor medicína dlouhodobé péče. Autorky připomínají, že geriatrie v České republice (respektive Československu) navazuje na události v tomto oboru, které svým významem přesahují hranice naší země a jsou prioritou mající mezinárodní, žel dosud nedoceněný význam.
Keywords: Geriatrics; geriatrie; gerontologie; financování organizované; Financing, Organized; Long-Term Care; dlouhodobá péče