Přehled potravních doplňků používaných pro sportovní výživu - Koktavý, Pavel (Praktické lékárenství, 2010)
Sportovní aktivity kladou zvýšené požadavky na lidský organizmus. Tělo ztrácí energii, vitaminy a minerály. Správná výživa je proto důležitá při každém sportu, a to nejen pro stimulaci a výkon, ale i pro regeneraci a ochranu těla proti poškození. Sportovní výživa je ve srovnání s komplexní stravou rychle stravitelná a pro tělo velmi dobře využitelná.
Keywords: Nutritional Physiological Phenomena; Dietary Supplements; Apo Curenzym; Humans; fyziologie výživy; Athletic Performance; lidé; Efficiency; sport; výkonnost; Sports; potravní doplňky; sporty; Drug Therapy; farmakoterapie; sportovní výkon