Léčba liraglutidem u pacientky s metabolickým syndromem a hypotyreózou - Chlup, Rudolf; Doubravová, Blanka; Ďurajková, Emilia; Peterson, Karolina; Zapletalová, Jana (Kazuistiky v diabetologii, 2010)
Předkládaná kazuistika demonstruje příznivý efekt čtyřměsíční léčby liraglutidem na redukci tělesné hmotnosti, glykemický profil a hodnoty glykovaného hemoglobinu u 57leté obézní ženy s kompenzovanou hypotyreózou a rozvíjejícím se metabolickým syndromem, u které se při uspokojivé kompenzaci diabetu nedařilo dosáhnout dostatečné redukce tělesné hmotnosti monoterapií metforminem ani kombinací metforminu a sitagliptinu.
Keywords: nemoci štítné žlázy; hypertenze; Female; metformin; pyraziny; inkretiny; ženské pohlaví; Incretins; triazoly; Diabetes Mellitus, Type 2; Obesity; Pyrazines; Metabolic Syndrome; sitagliptin; lidé; glukagonu podobný peptid 1; diabetes mellitus 2. typu; metabolický syndrom; Metformin; Hypothyroidism; Weight Loss; liraglutid; Triazoles; Hypertension; Thyroid Diseases; obezita; hmotnostní úbytek; Glucagon-Like Peptide 1; Liraglutide; lidé středního věku; Middle Aged; hypotyreóza; Humans