Sestra a senioři v ošetřovatelském procesu - Zacharová, Eva (Sestra (Praha), 2010)
Stáří je nevyhnutelnou etapou lidského života, velmi často provázenou biopsychosociálními změnami v osobnosti člověka. Profesionální pracovníci na úseku ošetřovatelské a sociální péče přicházejí se seniory do kontaktu v jejich nelehké životní situaci, kterou se snaží společně zvládat. Příspěvek je orientován do oblasti psychosociálních přístupů v péči o seniory.
Keywords: Communication; senioři nad 80 let; Humans; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; Nurse-Patient Relations; zdravotní sestry; lidé; Psychology; komunikace; Aged, 80 and over; Aging; vztahy mezi ošetřovatelkou a pacientem; Nursing; psychosociální přístup; stárnutí; sociologie; Nurses; Sociology; psychologie; ošetřovatelství; senioři; Aged; Practice Guidelines as Topic