Diagnostika a léčba angíny a respiračních zánětů horních cest dýchacích - Jablonický, Pavol (Causa subita, 2010)
Zánětlivé postižení mandlí jako části lymfoepiteliální tkáně Waldayerova okruhu prudkou infekcí nazýváme akutní tonsilitida. Nejčastěji jde o zánět postihující patrové mandle a je často označován pojmem angína. Diagnostika a léčba může být pro kliniky problémem, ačkoli se jedná o poměrně velmi rozšířené onemocnění.
Keywords: klinické příznaky; antibakteriální látky; tonzilitida; Diagnostic Errors; lidé; Streptococcus pyogenes; Anti-Bacterial Agents; chybná diagnóza; Humans; Tonsillitis