Sitagliptin v roce 2010 - nové poznatky o prvním inhibitoru DPP 4 - Kvapil, Milan (Causa subita, 2010)
Sitagliptin je prvním inhibitorem DPP 4, který byl uveden na trh. Dosavadní zkušenosti potvrzují jeho dobrou klinickou účinnost a bezpečnost. Sitagliptin je indikován v léčbě diabetů 2. typu v širokém spektru klinických situací, nejvýrazněji se jeho efekt projeví v kombinaci s metforminem.
Keywords: Triazoles; Pyrazines; výsledek terapie; inhibitory dipeptidylpeptidasy 4; Drug Therapy, Combination; Diabetes Mellitus, Type 2; Drug Combinations; diabetes mellitus 2. typu; fixní kombinace léků; terapeutická ekvivalence; hypoglykemika; Therapeutic Equivalency; kombinovaná farmakoterapie; triazoly; Humans; diabetes 2. typu; Therapeutics; Hypoglycemic Agents; pyraziny; sitagliptin; Treatment Outcome; Dipeptidyl-Peptidase IV Inhibitors; lidé; terapie