Hyperkinetická porucha / ADHD, hyperkinetický syndróm a poruchy spánku v detstve - Adamík, Pavol; Ondrejka, Igor; Tonhajzerová, Ingrid (Česká a slovenská psychiatrie, 2010)
Hyperkinetická porucha / ADHD je psychická porucha s najvyššou prevalenciou v detstve a býva často spojená s vysokou psychiatrickou komorbiditou vrátane porúch spánku. Primárne poruchy spánku v detstve sú taktiež časté a môžu sa počas dňa prejavovať najmä príznakmi hyperkinetického syndrómu. Práca ponúka prehľad súčasných poznatkov o vzájomných súvislostiach medzi hyperkinetickou poruchou / ADHD a poruchami spánku v detstve.
Keywords: Child; hyperkinetická porucha; hyperkinetický syndróm; poruchy spánku a bdění; Attention Deficit Disorder with Hyperactivity; financování organizované; Humans; Financing, Organized; komorbidita; lidé; Sleep Wake Disorders; Comorbidity; dítě; detstvo