Dyspeptické potíže - Ehrmann, Jiří (Causa subita, 2011)
Jde o článek charakteru narrative review zaměřený zejména na klasifikaci a léčbu funkční dyspepsie. V současné době je doporučována klasifikace podle kritérií Rome III z roku 2006, ve kterých je funkční dyspepsie označená Bl a je vymezena charakterem příznaků, dobou trvání potíží a vyloučením organických příčin. Itoprid v dávce 3x denně 100 až 200 mg je jejím účinným lékem.
Keywords: klasifikace; Itoprid; gastrointestinální nemoci; funkční gastrointestinální poruchy; Treatment Outcome; Classification; lidé; Dyspepsia; dyspepsie; Benzyl Compounds; výsledek terapie; léčba; parasympatolytika; funkční dyspepsie; Drug Therapy; Humans; Benzamides; benzylové sloučeniny; farmakoterapie; benzamidy; Parasympatholytics; Gastrointestinal Diseases