Electronic health record - Vinarova, Jivka; Tzacheva, N (European Journal for Biomedical Informatics, 2005)
В резюмето към тази статия сме представили работещо в реална среда на службите по трудова медицина ИНТЕГРАЛНО ЕЛЕКТРОННО ЗДРАВНО ДОСИЕ (ИЕЗД), предназначено за специализирана обработка на здравна и медицинска информация в тези служби. Внедряването на променена форма на медицинско обслужване на работното място в новите Служби по Трудова Медицина е последица от Наредба № 14/1998г, която задължава формирането на такива структурни единици в системата на медицинското обслужване за здравно осигурените работещи. В тази Наредба са посочени функциите, които звеното следва да изпълнява и на тях се базира създадената Медицинска Информационна Система. Входът към нея е представеното ИЕЗД.
Keywords: Occupational Health Services; zdravotní pojištění; Bulgaria; Bulharsko; Insurance, Health; lidé; chorobopisy - počítačové systémy; Humans; Information Storage and Retrieval; Medical Records Systems, Computerized; ukládání a vyhledávání informací; služby zdravotní péče o pracující