Intervenční kardiologie: co nabízí v roce 2011 - Želízko, Michael; Janek, Bronislav; Hrnčárek, Marek; Pořízka, Vladimír; Karmazín, Vladimír; Malý, Jan; Netuka, Ivan (Praktický lékař, 2011)
Článek uvádí přehled současných metod intervenční kardiologie. První část se zabývá problematikou ischemické choroby srdeční, možnostmi invazívní diagnostiky a uvádí základní informace o perkutánních koronárních intervencích (PCI) a jejich klinických indikacích. Ve druhé části jsou uvedeny v přehledu katetrizační výkony na chlopních včetně transkatetrové implantace aortální chlopně a dále katetrizační intervence u zkratových vad srdce.
Keywords: Heart Valve Diseases; Aortic Valve Stenosis; zkratová vada; transkatetrová implantace; Cardiac Surgical Procedures; Coronary Angiography; balónková koronární angioplastika; aortální stenóza; Cardiac Catheterization; chlopenní protéza; koronární nemoc; stenty uvolňující léky; lidé; hypertrofická kardiomyopatie; katetrizace; kardiochirurgické výkony; Coronary Disease; Drug-Eluting Stents; alkoholová septální ablace; koronární angiografie; Cardiomyopathy, Hypertrophic; nemoci srdečních chlopní; Stents; lékové stenty; kardiologie; Angioplasty, Balloon, Coronary; Cardiology; Catheterization; srdeční katetrizace; perkutánní koronární intervence; selektivní koronarografie; stenty; Humans