Hodnocení kvality péče o dlouhodobě psychiatricky nemocné osoby. Informace o mezinárodním projektu Evropské unie DEMoBinc - Kališová, Lucie; Raboch, Jiří; Nawka, Alexander; Černý, Martin; Killaspy, Helen (Česká a slovenská psychiatrie, 2011)
Článek přináší souhrnnou informaci o mezinárodním projektu DEMoBinc (Development of a Measure of Best Practice for People with Long Term Mental Illness in Institutional Care), který probíhal v letech 2007-2010 a jehož cílem bylo vytvořit mezinárodně použitelný nástroj k hodnocení kvality péče o osoby s dlouhodobě probíhajícím duševním onemocněním umístěné v psychiatrických zařízeních. Projektu se zúčastnilo 10 evropských zemí. V článku je věnována pozornost také přehledu problematiky péče o zmíněnou skupinu psychiatricky nemocných v České republice
Keywords: Research Design; průzkumy a dotazníky; Reference Standards; Surveys and Questionnaires; Quality of Health Care; lidé; Evropská unie; Long-Term Care; Humans; ústavy pro duševně nemocné; referenční standardy; duševně nemocní; Internet; Hospitals, Psychiatric; dlouhodobá péče; European Union; Persons with Psychiatric Disorders; dlouhodobý průběh duševního onemocnění; zdravotní péče - kvalita, dosažitelnost a hodnocení; chronická nemoc; internet; Chronic Disease; výzkumný projekt; kvalita zdravotní péče; Health Care Quality, Access, and Evaluation