Řízení rizik - Pokojová, Radka (Sestra (Praha), 2011)
Rizika ohrožují dosažení cílů organizace, mají potenciálně negativní dopad na činnost organizace a s určitou pravděpodobností se vyskytnou. Management rizik se snaží tyto negativní dopady co nejvíce eliminovat. Prvním krokem k řízení rizik je připustit si, že rizika opravdu existují. Druhým krokem je podívat se na tato rizika maximálně realisticky – bez jejich démonizování a bez jejich podceňování. Pokud jsou rizika významná, je dalším krokem posouzení dostatečné ochrany. Jestliže tato dostatečná není, následuje hledání a nastavení účinného opatření. Nezbytností je pravidelná kontrola funkčnosti opatření a opakování celého cyklu.
Keywords: strategie zvládání rizik; zohlednění rizika; rizikové faktory; riziko; management rizik; hodnocení rizik; Risk Assessment; Humans; lidé; Risk Adjustment; Risk Factors; Risk