Cytotoxicita keramických materiálů - Vavřičková, Lenka; Dostálová, Taťjana; Ulrichová, Jitka (Česká stomatologie a Praktické zubní lékařství, 2011)
Práce se zabývá testováním cytototoxicity in vitro vybraných vzorků dentálních celokeramických materiálů. Materiály byly podrobeny testu přímého kontaktu a testu extraktu. Testy byly prováděny na populaci buněčné linie myších fibroblastů NIH 3T3 v buněčné kultuře. Z výsledků je patrné, že všechny materiály mohou být považovány za netoxické kromě lithium disilikátové keramiky.
Keywords: In Vitro Techniques; keramické dentální materiály; financování organizované; Financing, Organized; sloučeniny lithia; 3T3 Cells; techniky in vitro; Lithium Compounds; keramika; Mice; zubní materiály; Ceramics; Dental Materials; buňky 3T3; myši