Postavení sestry v Nemocnici Podlesí a.s. Třinec (proces vývoje v době přípravy na akreditaci a reakreditaci) - Krausová, Kristina (Cesta k profesionálnímu ošetřovatelství ..., 2007)
Práce zdravotní sestry je nejen náročná a únavná ale i zajímavá a tvůrčí.Během své dvacetileté praxe v nemocnici jsem nikdy nepřemyšlena nad změnami, které se kolem nás probíhají. Role sestry a její vývoj byl pro mě samozřejmostí. Možnost přednášet na konferenci „Změna v roli sestry na počátku nového tisíciletí“mně vedla k zamýšlení nad profesním vývojem sestry v našem zdravotnickém zařízení.
Keywords: Humans; skupinové procesy; zdravotní sestry; Nurse's Role; Professional Competence; Nurses; ošetřovatelská péče; odborná způsobilost; Group Processes; lidé; Nursing Care; role ošetřovatelky