Zmena v ošetrovateľstve ako inovačno-rozhodovací proces - Sedláková, Gabriela; Kalátová, Dagmar (Cesta k profesionálnímu ošetřovatelství ..., 2007)
Autorky príspevku sa zamýšľajú v teoretickej rovine nad problematikou zmeny v orientácii na každú reprezentantku profesie sestry, ktorá je súčasťou rýchle prebiehajúcich zmien v súčasnom vývoji samotného odboru ošetrovateľstvo. Upozorňujú na skutočnosť, že ide o dlhodobý proces, ktorý má viesť ku kvalitatívnym zmenám v starostlivosti o klientov/pacientov a k pozitívnym zmenám v postavení sestier.
Keywords: Nursing; lidé; ošetřovatelství; teorie ošetřovatelství; Nursing Care; ošetřovatelská péče; Nursing Theory; Humans