Prebiotika a kojenecká výživa - Sýkora, Josef (Pediatrie pro praxi, 2011)
Souhrnný článek diskutuje současné znalosti o účinku kojenecké výživy suplementované prebiotiky a ovlivnění zdravotního stavu s důrazem na randomizované kontrolované klinické studie.
Keywords: Infant; prebiotika; Milk, Human; Prebiotics; Intestinal Absorption; Infant Formula; střevní sliznice; lidé; intestinální absorpce; Humans; Intestines; Breast Feeding; mateřské mléko; novorozenec; bakteriální kolonizace; Feces; Oligosaccharides; střeva; náhražky mateřského mléka; Intestinal Mucosa; oligosacharidy; kojenec; fyziologie výživy kojenců; kojení; feces; kojenecká výživa; Infant, Newborn; Infant Nutritional Physiological Phenomena