Jednotná databáze dárců krve a krevních složek - Valová, Dagmar; Vala, David (Medsoft ..., 2011)
Přednáška pojednává o ideovém návrhu jednotné databáze dárců krve a krevních složek. Popisuje současný stav a výhody i mnohé problémy z něj vyplývající pro odběrová a zpracovatelská střediska. Nastiňuje možnosti, které současné IT technologie poskytují a přednosti z toho plynoucí, zejména on-line informace o dárcích. Dále se zaměřuje na bezpečnost jak z hlediska samotných dárců – ochrana osobních informací, tak i bezpečnost IT systémů.
Keywords: integrované poskytování zdravotní péče; krevní transfuze; Blood; Blood Banks; registrace; Blood Donors; Databases as Topic; dárci krve; Blood Transfusion; krevní banky; databáze jako téma; Registries; krev; Delivery of Health Care, Integrated